ua en ru

Норвегія мінімізує свою участь у військовій операції НАТО в Лівії після 24 червня 2011 р

Норвегія має намір мінімізувати свою участь у військовій операції НАТО в Лівії. Виступаючи перед парламентом, міністр оборони країни Греєте Фаремо повідомила, що це відбудеться після 24 червня 2011 р. За її словами, Норвегія, будучи членом Північноатлантичного альянсу, ще не визначилася зі своєю участю в лівійській кампанії після цієї дати. Але міністр зауважила, що ця участь буде набагато менш активною і всеосяжною, ніж сьогодні, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Г.Фаремо повідомила депутатам, що норвезькі літаки F-16 скинули 289 бомб в 315 місіях. Участь в операції обійдеться країні в 261 млн крон (47 млн дол.) замість запланованих витрат у розмірі 70 млн крон (13 млн дол.).

17 березня Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка встановила безпольотний простір над Лівією, морську блокаду її узбережжя, а також здійснення "всіх необхідних заходів" для запобігання гуманітарної катастрофи. У рамках здійснення даного положення НАТО приступило до нанесення ракетно-бомбових ударів по території Лівії. Основу збройних сил міжнародної коаліції склали військово-повітряні сили Франції, Великобританії, Італії.