ua en ru

Northrop Grumman створює бомбардувальник нового покоління для ВПС США

Northrop Grumman створює бомбардувальник нового покоління для ВПС США Фото: Дебора Лі Джеймс

Вартість контракту складе 80 млрд дол

Авіабудівна компанія Northrop Grumman отримала контракт на створення стратегічного бомбардувальника нового покоління для ВПС США. Про це повідомила у вівторок міністр ВПС США Дебора Лі Джеймс.

"ВПС США надало контракт на створення бомбардувальника нового покоління Northrop Grumman", - зазначила вона.

Відзначається, що міністр не підтвердила цю цифру під час прес-конференції за поданням підрядника, обійшовши це питання стороною. Northrop Grumman займалася раніше створенням бомбардувальника В-2 для ВПС США.

Повідомляється, що новий стратегічний бомбардувальник буде значно меншою мірою помітний для радарів противника, ніж його попередник В-2 Spirit, який також створювався з використанням технології "стелс".

Передбачається, що новий бомбардувальник буде менше за розмірами, ніж В-2, але збереже аеродинамічну форму "літаюче крило". Можливо, зменшиться і його радіус дії, а також максимальна маса корисного навантаження.

Також, Міністерство оборони США назвало цей проект в числі трьох головних пріоритетів американської військової авіації поряд зі створенням багатоцільового винищувача нового покоління F-35 і нового літака- заправника КС-46.

Нагадаємо, США не виключають партнерства з РФ щодо політичного врегулювання ситуації в Сирії, хоча і не вважають, що обставини зараз дозволяють таку співпрацю.