ua en ru

Порошенко візьме участь у засіданні "нормандської четвірки"

Порошенко візьме участь у засіданні "нормандської четвірки" Фото: Нормандська четвірка (ТВЦ)

Зустріч пройде на полях Мюнхенській конференції з безпеки

Росія, Україна, Німеччина і Франція готуються до зустрічі на полях Мюнхенській конференції з безпеки на наступному тижні, щоб обговорити конфлікт на сході України. Про це, як передає Reuters, повідомив в четвер голова щорічній конференції Вольфганг Ішингер.

У зустрічі на високому рівні візьмуть участь високопоставлені представники всіх чотирьох країн. Очікується зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова і президента України Петра Порошенка, зазначив Ішингер. Мюнхенська конференція з безпеки запланована на 16-18 лютого 2018 року.

Угода про припинення вогню була підписана в лютому 2015 року в Мінську, але не призвело до припинення насильства.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в міжнародній конференції з безпеки візьмуть участь 20 глав держав і урядів, близько 40 міністрів оборони і глав МЗС. США в цьому році будуть представляти міністр оборони Джеймс Мэттис, міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен і радник президента Дональда Трампа з національної безпеки генерал Герберт Реймонд Макмастер. Вперше на Мюнхенській конференції очікують ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху.

Євросоюз представлять глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і кілька єврокомісарів, з Великобританії прибуде прем'єр-міністр Тереза Мей.