ua en ru

Нормальний бюджет команди, яка хоче отримати результат у перегонах на ралі-рейді "Дакар", складає близько 1 млн євро, - Нестерчук

Команда, яка розраховує досягти якихось результатів у гонці на ралі-рейді "Дакар" може витратити на гонку до 1 млн євро. Про це в ході онлайн-конференції в РБК-Україна заявив засновник і пілот української команди Sixt Ukraine Вадим Нестерчук.

Sixt Ukraine плануєпотрапити до десятки на ралі-рейді "Дакар-2013"

"Мінімальний бюджет на "Дакар" я визначаю десь в 200 тис.євро, але з цим мінімальним бюджетом - це просто туристична подорож. Нормальний бюджет для "Дакара"з врахуванням того, що в тебе є техніка, цеблизько 400 тис. євро, якщо ти хочеш стартувати з "нуля" і мати шанси на "доїзд" це доходить до 1 млн євро. Дакар це не дешеве задоволення, але воно того варте", - заявив Нестерчук.

Крім того, Нестерчук додав, що "Дакар" - це довга і дуже дорога гонка: "Вартість або бюджет залежить від результатів, які ти хочеш досягти. Бюджет може бути мінімальний, але з нульовим шансами навіть на "доїзд", я вже не говорю про результати або місця. Для того щоб мати шанси на успіх бюджет повинен зростати і зростати суттєво".

Дакар-2012 завершено. Українці на 37-му місці

Ралі Дакар 2013 - 34-е змагання трансконтинентального марафону. П'ятий раз поспіль воно пройде в Південній Америці, традиційно в січні. 5 числа учасники стартують в столиці Перу, Лімі, і після 15 етапів у Аргентині, Перу та Чилі фінішують 20 січня в чилійській столиці.