ua en ru

Номінаційний комітет не зміг обрати голову "Укрспирту"

Номінаційний комітет не зміг обрати голову "Укрспирту" Фото: Кутовий повідомив про безуспішні вибори голови "Укрспирту"

Відбірковий комітет рекомендує замінити селекційну комісію з первинного відбору кандидатів

Номінаційний комітет з обрання керівника "Укрспирту" не зміг обрати голову, оскільки жоден з кандидатів не відповідає кваліфікаційним вимогам. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства в Україні.

Відбірковий комітет рекомендує замінити селекційну комісію з первинного відбору кандидатів.


"Численні порушення і непрозорість протягом всього останнього етапу конкурсу, який був запущений ще до початку моєї роботи в уряді, автоматично позбавив цей процес можливості на успіх", - прокоментував вибори глави "Укрспирту" міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий на своїй сторінці в Facebook.

"Ми намагаємося працювати максимально чесно і відкрито. І нам потрібні нові обличчя - професійні менеджери, які стоять поза "системи". Управляти таким промисловим гігантом і монополістом як "Укрспирт" має людина, здатний твердою рукою здійснити запуск підприємств та підготувати їх до приватизації", - додав Кутовий.

Нагадаємо, після самовідводу заступника глави "Укрспирту" Сергія Блескуна, на посаду глави держпідприємства претендували три кандидати: Олександр Лєвчук, Віталій Сосницький і Арвідас Липскис.

При цьому опублікована раніше інформація про усунення Блескуна від посади не підтвердилася - її спростував у себе в Facebook Тарас Кутовий.

"Згідно з постановою Кабінету міністрів №777 на період проведення конкурсного відбору Міністерство призначає виконуючого обов'язки керівника підприємства на строк, який не може перевищувати трьох місяців. Це вимога постанови була підставою для рекомендації змінити виконуючого обов'язки Сергія Блескуна. Він продовжує обіймати посаду заступника директора ДП "Укрспирт", - написав Кутовий.

У той же час в прес-службі "Укрспирту" заявили, що формально Блескун і не був у статусі в. о.

"Протягом півроку у підприємства не було ні директора, ні виконуючого обов'язки (де-факто був Сергій Блескун, а де-юре призначення не було). Сергій Блескун здійснює загальне керівництво на підприємстві на час відсутності директора ДП "Укрспирт" згідно з внутрішніми документами", - заявили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що заступник голови "Укрспирту" взяв самовідвід на конкурсі з обрання нового директора.