ua en ru

Nokia планує скоротити 7 тис. робочих місць, заощадивши 1 млрд євро

Найбільший в світі виробник стільникових телефонів - фінська Nokia скоротить 7 тис. робочих місць. Згідно з планами компанії, 4 тис. співробітників будуть скорочені до кінця 2012 р., ще 3 тис. чоловік будуть працювати в режимі аутсорсингу. Дані кроки повинні дозволити компанії знизити щорічні витрати на 1 млрд євро, говориться в опублікованому сьогодні прес-релізі Nokia. У ньому уточнюється, що скорочення торкнеться співробітників у Данії, Фінляндії і Великобританії, повідомляє РБК.

Частка фінської компанії на ринку смартфонів безперервно скорочується протягом останніх років. При цьому Nokia продовжує поступатися позиціями своєму основному конкуренту в цьому сегменті - американської Apple, а також іншим виробникам вищевказаних гаджетів. Для того щоб переломити подібну тенденцію, керівництво Nokia ухвалив рішення використовувати у своїх пристроях програмне забезпечення Microsoft замість власної платформи Symbian.

Перехід з Symbian на Microsoft дозволить компанії скоротити персонал та знизити витрати на підрозділ, що займається дослідженнями, на 18% до кінця 2012 р.

Nokia є одним зі світових лідерів в області мобільних комунікаційних технологій. Компанія займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для мобільних телефонів і кишенькових персональних комп'ютерів (КПК). Чистий обсяг продажів Nokia в I кварталі 2011 р. виріс на 9,2% і склав 10,4 млрд євро.