ua en ru

Нічний обстріл Мерефи під Харковом: фоторепортаж

Нічний обстріл Мерефи під Харковом: фоторепортаж Наслідки ракетного удару по Мерефі (фото: Getty Images)
Автор: RBC.UA

У Харківській області продовжують ліквідувати наслідки ворожих атак на Мерефу. Кількість загиблих і постраждалих продовжує зростати.

РБК-Україна показує як виглядає центр Мерефи в результаті артобстрілу в фоторепортажі GettyImages.

Російські війська продовжують атакувати міста України 23 день поспіль. Противник регулярно завдає руйнуючих ударів крилатими ракетами по Харкову і області.

У четвер, 17 березня, російські війська завдали чергового удару, обстрілявши школу і Будинок культури в Мерефі (Харківський район).

Нічний обстріл Мерефи під Харковом: фоторепортаж

Попадання ракет в будівлю школи призвело до масштабних руйнувань і пожежі на більш ніж 400 м.кв. станом на 18 березня загоряння ліквідовано, рятувальники здійснюють заходи з ліквідації завалів.

Наслідки ракетного удару по школі в Мерефі (фото: Getty Images)

Крім того повідомляється, що будівля Будинку культури розташована поруч зі школою повністю зруйнована. В результаті обстрілу також істотно постраждали прилеглі будинки і приміщення Інституту овочівництва і баштанництва.

Харківська обласна прокуратура почала досудове розслідування за фактом артилерійського обстрілу в Мерефі, в результаті якого зруйнована загальноосвітня школа і міський Будинок культури.

Повідомляється, що в результаті обстрілу загинули 23 людини, 26 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Роботи з розчищення завалів тривають.

Ліквідація наслідків ракетного удару в Мерефі (фото: Getty Images)

Станом на 17 березня в Харківській області повністю знищені або частково постраждали 50 шкіл.