ua en ru

НКЦПФР зареєструвала зміни до правил чотирьох фондових бірж

НКЦПФР зареєструвала зміни до правил чотирьох фондових бірж Фото (AFP): фондові біржі в Україні

Регулятору фондового ринку залишилося ще розглянути пропозиції трьох майданчиків

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) на черговому засіданні 3 листопада зареєструвала зміни до правил ПАТ "Фондова біржа "Перспектива", ПАТ "Фондова біржа ПФТС", ПрАТ "Придніпровська фондова біржа" та ПрАТ "Фондова біржа "Іннекс". Про це повідомили у прес-службі НКЦПФР.

Як зазначається, на розгляді у регулятора фондового ринку також знаходяться зміни до правил, подані ПАТ "Українська біржа", ПАТ "Східно-Європейська фондова біржа" і ПрАТ "Українська міжбанківська валютна біржа" (УМВБ).

Зміни до правил було внесено фондовими біржами у зв'язку з необхідністю приведення їх у відповідність з рішеннями НКЦПФР від 6 серпня 2015 р. №1217 "Про затвердження змін до положення про функціонування фондових бірж" і від 3 липня 2015 р. №933 "Про затвердження порядку визначення біржового курсу цінного паперу".

Нагадаємо, НКЦБФР зазначеними рішеннями, зокрема, посилила вимоги щодо входження цінних паперів до біржового реєстру. Крім того, регулятор змінив норми про визначення порядку розрахунку біржового курсу цінних паперів і мінімальні вимоги щодо внесенню і перебування цінних паперів у біржовому реєстрі, а також доповнив вимоги щодо діяльності маркет-мейкера.

Крім того, змінами НКЦПФР було передбачено створення окремого сегменту позалістингових акцій нових інвестиційно привабливих компаній, куди можуть бути включені акції емітентів, які існують не менше року і середнє значення ринкової капіталізації яких становить не менше 20 млн грн.

Нагадаємо, в жовтні НКЦПФР анулювала ліцензію "Фондової біржі ПФТС" на ведення професійної діяльності на фондовому ринку, а також застосувала санкції до УМВБ.