ua en ru

НКЦПФР відновлює обіг ЦП акціонерних товариств, що привели свою діяльність до норм законодавства

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) відновила внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів певних емітентів. Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Відповідні рішення "Про визнання таким, що втратило чинність, рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 9 квітня 2013 р. № 576" та "Про визнання таким, що втратило чинність, рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 9 квітня 2013 р. № 585" були прийняті на засіданні регулятора 1 жовтня 2013 р.

"Традиційно комісія оприлюднює результати своєї роботи в напрямку приведення діяльності емітентів до чинного законодавства. У цьому році ми проводимо активну роботу щодо приведення акціонерних товариств до норм законодавства з метою не лише забезпечення дотримання норм закону, а й захисту прав інвесторів та своєчасного й повноцінного старту роботи Центрального депозитарію. Ми виносили та ще будемо виносити рішення щодо зупинення обігу їх акцій до моменту усунення порушень з боку емітентів. Але ми раді повідомити, що наразі відновлено обіг акцій ПрАТ "Вінницькі спорттовари" та ПАТ "Унавське", діяльність яких тепер відповідає вимогам закону "Про акціонерні товариства". Маємо надію, що регулятор і надалі буде отримувати пакети документів від емітентів про усунення порушень законодавства для відновлення їх повноцінної діяльності на ринку цінних паперів, а перелік порушників буде суттєво зменшуватися», - розповів член НКЦПФР, відповідальний за даний вектор діяльності комісії Євген Воропаєв.
Нагадаємо, що наразі триває робота регулятора у напрямі зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів емітентів, що не привели свою діяльність у відповідність до законодавства та не провели дематеріалізацію своїх цінних паперів і не внесли необхідні зміни до статуту, а також тих, хто систематично не подає свою фінансову звітність до регулятора.