ua en ru

НКЦПФР погодила зміни до правил "Української біржі"

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) затвердила нову редакцію правил ПАТ "Українська біржа" на своєму плановому засіданні 3 березня, повідомили у прес-службі комісії.

"Перш за все, у новій редакції правил "Української біржі" доповнено глосарій відповідно до положення про функціонування фондових бірж і додана можливість для фондового майданчика не використовувати при розрахунку біржового курсу біржові контракти (договори), які мають ознаки маніпулювання. Крім того, розширено перелік підстав для відмови в допуску цінних паперів до торгівлі без включення до біржового реєстру, зокрема, за відсутність зацікавленості в учасників біржових торгів такими паперами, а також доповнено перелік підстав для зупинення торгівлі котирувальної комісією", - зазначила директор департаменту регулювання діяльності торговців і фондових бірж НКЦПФР Ірина Устенко.

Зазначимо, що дані зміни до правил фондової біржі були погоджені відповідними структурними підрозділами регулятора фондового ринку, розглянуті на засіданні комісії та зареєстровані.

Нагадаємо, в середині лютого НКЦПФР зареєструвала зміни до правил ПАТ "Українська біржа" із впровадження в обіг на фондовій біржі деривативів.