ua en ru

НКЦБФР пропонує звільнити низку держорганів від сплати судових зборів

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) 23 травня 2012 р. внесла на розгляд Кабінету міністрів України законопроект "Про внесення змін до статті 5 закону України "Про судовий збір", повідомляє прес-служба комісії.

"Зараз комісія не звільнена від сплати судового збору за позовами у випадках порушення законодавства про цінні папери і акціонерні товариства, що викликає недостатньо оперативне реагування на них. Крім того, згідно з цим законом, від сплати державного мита звільняються ряд державних органів, які мають необхідність представляти власні інтереси і інтереси держави в судах. Отже, комісія запропонувала Кабінету міністрів підтримати нашу ініціативу більш оперативно подавати в судах інтереси інвесторів і, відповідно, підвищити ефективність боротьби з правопорушеннями на ринку", - відзначив глава НКЦБФР Дмитро Тевелєв.

Зокрема, законопроектом передбачається, що його реалізація не потребує зайвих витрат, а кошти, призначені для сплати судового збору, будуть направлятися в держскарбницю, що оптимізує рух бюджетних грошових ресурсів.