ua en ru

НКЦПФР підпише меморандуми про обмін інформацією з регуляторами фондового ринку РФ та Азербайджану

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) здійснила всі необхідні підготовчі кроки до підписання меморандумів про взаєморозуміння з регуляторами фондових ринків Росії та Азербайджану. Відповідні домовленості про підписання двосторонніх міжнародних угод були досягнуті під час проведення регіонального семінару для керівників регуляторів цінних паперів, що наразі проходить в Києві, передає прес-служба НКЦПФР.

"Ми на шляху до підписання двох стратегічно важливих документів, і ті домовленості, яких ми дійшли з колегами, дають нам сподівання на якнайшвидше підписання меморандумів. Впевнений, що укладання таких документів є не лише формальною процедурою, що несе в собі зобов'язання у розрізі обміну інформацією. Ми з колегами маємо надію, що підписання меморандумів дозволить нам втілювати спільні проекти, націлені на розвиток ефективних та ліквідних фондових ринків кожної країни ", - прокоментував плани регулятора у напрямі міжнародної співпраці Дмитро Тевелєв, голова НКЦПФР.

Дані документи передбачають, що з моменту підписання угод регулятори обмінюватимуться інформацією та в межах власних повноважень надаватимуть один одному допомогу. Так, планується, що після підписання меморандуму керівництво НКЦПФР та Федеральної служби з фінансових ринків Російської Федерації сприятимуть один одному у виявленні несанкціонованих операцій, регулюванні діяльності уповноважених осіб тощо. Відповідні домовленості будуть досягнуті також із Державним комітетом з цінних паперів Азербайджану.

В НЦКПФР зазначили, що підписання угоди з російським регулятором сприятиме старту проекту з крос-лістингу цінних паперів на російських та українських фондових біржах, про що комісія домовилась з російськими колегами під час візиту до Москви у липні поточного року.

Читайте також: НКЦПФР підписала меморандуми про обмін інформацією з Нацбанком Грузії та Нацкомісією з цінних паперів Румунії