ua en ru

НКЦПФР підписала двосторонній меморандум з регулятором фондового ринку Китаю

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) підписала двосторонній меморандум про взаєморозуміння та обмін інформацією з Комісією з регулювання цінних паперів Китайської Народної Республіки. З української сторони документ підписав голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв, з китайської - голова Комісії з регулювання цінних паперів КНР Ксяо Гэнг, передає прес-служба комісії.

"Перш за все, підписання меморандуму дасть нам можливість більш тісно співпрацювати з регулятором ринку цінних паперів КНР. Впевнений, що тепер між нашими регуляторами створена єдина система обміну професійним досвідом та інформацією, яка допоможе функціонування наших ринків. Сподіваюся, що таке взаєморозуміння між країнами сприятиме створенню нових проектів міжнародного рівня. До того ж, український регулятор завжди відкритий і готовий до плідної та результативної роботи з регуляторами інших держав", - зазначив Тевелєв.

Даний документ регулює повноваження сторін, згідно з яким регулятори будуть надавати один одному відповіді на інформаційні запити, отримувати дані про правопорушення та будуть обмінюватися методологічними порадами в рамках законодавства про цінні папери та фондовий ринок.

У 2013 р. НКЦПФР підписала меморандуми про співпрацю з регуляторами ринку цінних паперів Єгипту та Республіки Білорусь. Також зараз український регулятор готовий до підписання меморандумів з регуляторами фондового ринку Азербайджану та Йорданії.