ua en ru

НКЦПФР схвалила проект рішення про порядок складання та подання інформації щодо діяльності СРО та ОПУ

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на своєму черговому засіданні 6 серпня 2013 р., схвалила проект рішення "Про затвердження положення про порядок складання та подання інформації щодо діяльності саморегулівних організацій та об'єднань професійних учасників фондового ринку до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку". Про це повідомила прес-служба НКЦПФР.

"Даним документом ми вдосконалили порядок складання та подання електронної звітності СРО (саморегулівних організацій) та ОПУ (об'єднань професійних учасників) на фондовому ринку та привели його у відповідність до законодавства, зокрема, закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" та закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", - заявила тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР Ірина Устенко.

За її словами, положенням визначається склад, строки та порядок подання СРО та ОПУ до НКЦПФР інформації у вигляді ХML-файлів щодо своєї діяльності на фондовому ринку. Зокрема, дані складаються з нерегулярної, квартальної та річної інформації.

"Маємо надію, що дані зміни стануть ще одним з моментів налагодження системи взаємодії між представниками ринку цінних паперів та регулятором", - зазначила Устенко.

Зазначений порядок розроблений відповідно до пункту 13 статті 8 закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" та пункту 2 глави 1 розділу IV положення про об'єднання професійних учасників фондового ринку, затвердженого рішенням Комісії від 27 грудня 2012 р. № 1925.

Найближчим часом даний документ буде направлено до Міністерства юстиції України для проходження державної реєстрації.

Нагадаємо, раніше, НКЦПФР схвалила концепцію проекту закону України "Про Фонд гарантування інвестицій на фондовому ринку".