ua en ru

НКЦПФР схвалила зміни у правилах торгівлі цінними паперами

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила проект рішення "Про затвердження змін до правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами: брокерської діяльності, дилерської діяльності, андеррайтингу, управління цінними паперами". Документ пройшов узгодження із зацікавленими державними органами і був затверджений на одному з останніх засідань регулятора, повідомляє прес-служба комісії

"Зміни в правила пов'язані з актуалізацією положень, що регулюють маржинальні операції і функціонування фондових бірж. Крім цього, в удосконалених Правила встановлені вимоги до РЕПО-договорами, які здійснюються поза фондових бірж, дано визначення РЕПО-заявок на продаж та на купівлю та ін. Також документом детально визначаються вимоги до діяльності з управління цінними паперами, андеррайтингу, можливості торговця надавати консультації з купівлі-продажу цінних паперів та інших фінансових інструментів своїм клієнтам", - зазначила заступник директора департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж Ірина Устенко.

Вона також повідомила, що було розширено перелік прав та обов'язків торговця, зокрема, доповнено вимогою виступати податковим агентом за операціями з цінними паперами, які він здійснює для клієнта, відповідно до Податкового кодексу.

На даний момент проект рішення спрямований на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Читайте також: НКЦПФР схвалила положення про глобальний та тимчасовий глобальний сертифікати