ua en ru

НКРСІ не врахувала пропозиції мобільних операторів за послугою збереження номера

Національна комісія України, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), підготувала доопрацьований проект "Положення про надання послуг перенесення абонентського номера та користування персональним номером" (MNP). Як повідомив "Комерсант-Україна" директор департаменту регуляторно-правового забезпечення "Київстару" Андрій Осадчук, НКРСІ не врахувала більшість пропозицій найбільших гравців ринку - "Київстару", МТС і "Укртелекому".

"З проекту, як і раніше, не зрозуміло, як забезпечити послугу для абонентів, обслуговуючих неавторизовано (без надання персональних даних оператору), не ясно, що робити із залишком коштів на рахунку або заборгованістю, як уникнути шахрайства при замовленні зміни оператора через SMS" , - говорить він.

Основні принципи послуги MNP залишилися колишніми: вона буде безкоштовною для абонента, перехід до іншого мобільного оператора зі збереженням номера займе не більше доби. З проекту зник пункт про обов'язкове узгодження з НКРСІ тарифів адміністратора централізованої бази даних, через яку буде здійснюватися маршрутизація викликів.

Читайте також: НКРСІ перенесла на місяць затвердження положення про надання послуг перенесення мобільних номерів