ua en ru

НКРЕКП стурбована заборгованістю облгазів перед "Нафтогазом" на понад 6,8 млрд грн

НКРЕКП стурбована заборгованістю облгазів перед "Нафтогазом" на понад 6,8 млрд грн Фото: облгази заборгували "Нафтогазу"

У Нацкомісії планують поліпшити платіжну дисципліну

Заборгованість публічних і відкритих акціонерних товариств з газопостачання та розподілу природного газу за закуплений природний газ перед НАК "Нафтогаз України" становить понад 6,8 млрд грн по всіх категоріях споживання природного газу. Про це повідомили у прес-службі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Як зазначили в НКРЕКП, причиною такого зростання став незадовільний стан розрахунків ПАТ/ВАТ з газопостачання та розподілу природного газу з "Нафтогазом".

"З метою поліпшення платіжної дисципліни НКРЕКП розроблені і прийняті зміни до алгоритму (постанова НКРЕКП від 14 травня 2015 р. №1558), які були узгоджені Державною регуляторної службою і пройшли юридичну експертизу в Міністерстві юстиції України і вступили в силу 22 червня 2015 р. З уведенням НКРЕКП в дію алгоритму спостерігається відмова ТОВ/ПАТ/ВАТ з газопостачання та розподілу природного газу керуватися зазначеним алгоритмом і здійснювати погашення заборгованості за спожитий природний газ перед НАК "Нафтогаз України"", - йдеться в повідомленні.

У НКРЕКП додали, що вживають заходів згідно з чинним законодавством і постійно інформують "Нафтогаз" про необхідність прискорити врегулювання взаємовідносин з ТОВ/ПАТ/ВАТ з газопостачання та розподілу природного газу.

Нагадаємо, станом на 28 липня заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" склала 21,2 млрд грн.

Раніше експерти організації "Енергетична асоціація України" заявили про те, що через рішення НКРЕКП в газовій галузі зупинено платежі за газ.