ua en ru

Комісія не допустила Вовка до конкурсу на нових членів НКРЕКП

Комісія не допустила Вовка до конкурсу на нових членів НКРЕКП Фото: Дмитро Вовк (facebook.com nerc.gov.ua)

Чинний глава НКРЕКП не відповідає вимогам щодо досвіду роботи у сфері енергетики

Конкурсна комісія з відбору нових членів Національної комісії держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) не допустила чинного голови Дмитра Вовка до участі в конкурсі на нових членів комісії із-за невідповідності нормі закону про досвід 5 років у сфері енергетики. Відповідне рішення було прийнято конкурсною комісією на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, комісія не має інформації про стаж роботи Вовка на попередній посаді в компанії ICU.

"Проблема складна, ми не знаємо скільки років він займався вугільною промисловістю в ICU ... У всякому разі зараз у нас немає таких підстав вважати, що п'ять років стажу тим більше в сфері енергетики є", - повідомив голова конкурсної комісії Василь Котко.

У свою чергу, секретар комісії Світлана Голікова повідомила, що Вовк може оскаржити це рішення протягом двох робочих днів.

"У відповідності з умовами та правилами проведення нашого конкурсу, особа, якій відмовлено на певних підставах для участі в конкурсі має два дні на те, щоб оскаржити наше рішення і додати, при необхідності, додаткові матеріали та пояснення, і тоді комісія приймає остаточне рішення", - додала Голікова.

Нагадаємо, в звіті Європейського Енергоспівтовариства, який проводив аудит діяльності Національної комісії з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), оприлюднені конкретні випадки можливого тиску на НКРЕКУ.