ua en ru

НКРЕ видала ліцензію ДК "Укргазвидобування" на продаж газу за нерегульованим тарифом на 5 років

НКРЕ видала ліцензію ДК "Укргазвидобування" на продаж газу за нерегульованим тарифом на 5 років. Відповідне рішення ухвалено сьогодні на засіданні комісії.

Річний обсяг газу, який ДК "Укргазвидобування" може продавати юридичним особам, становить 120 млн куб. м. В прес-службі ДК "Укргазвидобування" повідомили, що раніше компанія мала ліцензію на продаж 500 млн куб. м. газу на рік за нерегульованим тарифом. Проте зважаючи на ухвалення постанови Кабміну від 29 грудня 2009 р. в якій встановлено ліміт у 150 млн куб. м. газу для "Укргазвидобування" та "Укрнафти", подаючи документи для отримання ліцензії в НКРЕ компанія зменшила обсяги газу для реалізації юридичним особам. В прес-службі НКРЕ повідомили що отримали від ДК "Укргазвидобування" всі необхідні документи для видачі ліцензії.
Нагадаємо, раніше сьогодні Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) перенесла розгляд питання щодо видачі ліцензії ДК "Укргазвидобування" на здійснення господарської діяльності із постачання природного газу за нерегульованим тарифом. Причиною таких дій стала норма постанови Кабміну від 29 грудня 2009 р., якою ДК "Укргазвидобування" та "Укрнафта" загалом можуть продавати юридичним особам 150 млн куб. м природного газу на рік. "Ми сьогодні рішення по цьому питанню прийняти не можемо. Будь ласка, зустріньтесь з представниками "Укрнафти", домовтесь про об'єми, підпишіть спільну угоду про розподіл цього газу згідно постанови Кабінету міністрів ... Якщо ми зараз видамо вам ліцензію, потім до нас прийдуть представники "Укрнафти" і скажуть, що вони претендували на ці обсяги", - заявив член НКРЕ Юрій Андрійчук.