ua en ru

НКАУ провело переговори щодо залучення України до європейського проекту EGNOS

Делегація Національного космічного агентства України (НКАУ) провела в Брюсселі переговори з питання залучення української сторони до європейського проекту EGNOS, повідомляє прес-служба НКАУ. Йдеться про можливе розширенні наземної мережі EGNOS шляхом установки додаткових станцій в Україні.
Зустріч пройшла в генеральному директораті з підприємництва і промисловості Європейської комісії. Сторони підтвердили зацікавленість в розширенні зони постачання диференційної корегуючої інформації в Україну із супутників системи EGNOS і за допомогою Інтернету за технологією SіSnet.
Делегації представили своє бачення подальших перспектив розвитку співпраці в галузі створення високоякісного супутникового навігаційного сервісу на території України, а також шляхів забезпечення необхідного фінансування такої діяльності. Вирішено створити спільну робочу групу з цих питань і здійснити низку кроків для практичної демонстрації включення України до європейського навігаційного проекту EGNOS з використанням інформації з українських станцій.
EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service) - європейська геостаціонарна служба навігаційного покриття. Вона складається з наземних станцій для збору інформації від супутників GPS, ГЛОНАСС і Galileo і передачі її на супутники EGNOS, через які дані транслюється на GPS-приймачі з підтримкою диференційованих поправок.