ua en ru

Nissan призупинить роботу на чотирьох заводах в США і Мексиці у зв'язку з браком комплектуючих

Японський автоконцерн Nissan призупинить виробництво на чотирьох своїх заводах у США та Мексиці через проблеми з постачанням комплектуючих з Японії у зв'язку з наслідками землетрусу і цунамі, передає РБК з посиланням на Associated Press. Обсяг виробництва буде скорочений на заводах протягом квітня на строк від п'яти до шести днів.
У середині березня ц.р. Nissan також прийняла рішення тимчасово припинити роботу шести своїх заводах, розташованих в Японії.
Відзначимо, що аналогічні рішення через проблеми в Японії також прийняли ще ряд великих автовиробників. Зокрема, американська Ford з 4 квітня призупинить виробництво на своєму заводі в Бельгії на п'ять днів.
З 28 березня було призупинено роботу заводу компанії Mazda в місті Хіросіма.
Найбільший американський автоконцерн General Motors (GM) також призупинив виробництво на своєму заводі в Луїзіані в зв'язку з проблемами з постачанням комплектуючих з Японії, яка постраждала від землетрусу. На цьому заводі здійснюється складання автомобілів Chevrolet Colorado і GMC Canyon. За заявою компанії, зараз цих автомобілів "достатньо, щоб задовольнити попит", а їх виробництво буде відновлено "як тільки це буде можливо".
Нагадаємо, що в Японії 11 березня 2011 р. сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого з них склала 9,0 (за даними Японського метеорологічного управління).