ua en ru

Nintendo презентувала нову ігрову консоль Wii U

Японська компанія Nintendo оголосила, що продажі нової ігрової консолі Wii U в США почнуться 18 листопада, а в Європі - 30 листопада. Разом з нею на ринок вийдуть кілька десятків ігор від Super Mario до Call of Duty, передає "Росія-24".

Консоль також може працювати як телевізійна приставка. Користувачі з США і Канади зможуть безкоштовно дивитися пакет каналів, а також фільми і шоу кабельних станцій, якщо вони підписані на послуги таких контент-провайдерів, як Netflix або Hulu. На американському ринку консоль буде коштувати 299-399 дол. На японський ринок Wii U надійде лише в грудні.

Компанія спробує якнайскоріше забезпечити геймерам широкий вибір ігор. На IV кв. 2012 - I кв. 2013 рр. заплановано вихід 50 відеоігор.

Однією з відмітних особливостей приставки є новий контролер, обладнаний власним тачскріном, що, на думку розробників, робить ігровий процес більш захоплюючим, дозволяючи вводити в управління жести.

Керівництво компанії вважає, що пристрій, який поєднує в собі функціональність телевізійної приставки та ігрової консолі, приверне увагу широкої аудиторії.

Ринок сприйняв новину позитивно. На торгах в Осаці котирування акцій компанії виросли на 3,4%.
Японська компанія Nintendo, що базується в м. Кіото, спеціалізується на виробництві ігрових приставок і програмного забезпечення до них. Компанія випускає популярні консолі Wii і портативні ігрові системи DS. Першу ігрову приставку Nintendo випустила в 1985 р. під назвою NES (у Росії були популярні її "клони", відомі як Dendy). В ігровому портфелі Nintendo такі популярні серії відеоігор, як Super Mario і Donkey Kong.

Читайте також: Чистий збиток Nintendo за підсумками 2011-2012 фінроку - 531 млн дол. проти прибутку роком раніше