ua en ru

Микола Присяжнюк: З 1700 зернозбиральних комбайнів, імпортованих в Україну в 2010 р., 65% були у вжитку

В Україну в 2010 році було імпортовано 1 тис. 700 шт. зернозбиральних комбайнів, 65% з яких - колишні у вживанні. Про це на сьогоднішный виїзній нараді з питань розвитку аграрно-промислового комплексу під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, заявив міністр агропромислової політики Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми подивимося, що ми імпортуємо, що нам завозять, в 2010 році нам завезли зернозбиральних комбайнів 1 тис. 700 шт., з яких 1тис. 100 шт. - б.у. Ми забрали металобрухт, весь, заплатили кошти. І я тут підтримую Дмитра Колеснікова - треба обмежити ввезення імпорту сільськогосподарської техніки", - сказав міністр.
У зв'язку з цим, він підкреслив, що аграрії підтримують ідею розвитку в Україні виробництва сільськогосподарської техніки: "Для аграріїв вигідно, щоб національне машинобудування було розвинене в Україні і не доводилося закуповувати сільгосптехніку, імпортовану в Україну з інших країн".
Також Присяжнюк відзначив, що в 2008 році було імпортовано сільськогосподарської техніки на 2 млрд дол., на 1 млрд дол. - завезено засобів захисту рослин і ще на 1 млрд дол. - закуплено насіння.
Як раніше повідомляло РБК-Україна, сьогодні керівник Держагентства з управління державними корпоративними правами та державним майном Дмитро Колесніков вніс пропозицію ввести мито на імпорт сільськогосподарської техніки, експлуатованої більше 3 років на рівні не менше 30%.