ua en ru

Микола Катеринчук прийняв рішення балотуватися на посаду мера Києва

Депутат Верховної Ради, член фракції "Батьківщина", лідер Європейської партії Микола Катеринчук балотуватиметься на посаду мера Києва. Про це йдеться в його заяві, розміщеній на його сторінці в соціальній сторінці Facebook.

"Я, Микола Катеринчук, член парламентської фракції "Батьківщина" і лідер Європейської партії, прийняв рішення у разі призначення виборів у Києві висунути свою кандидатуру на посаду мера столиці. Це рішення не було для мене простим. Добре уявляю собі тон і зміст коментарів мого рішення - з боку соратників по опозиції, експертів і журналістів. Мене звинуватять в непомірних політичних амбіціях, в розколі опозиційних лав", - йдеться в його зверненні.

Катеринчук пояснив своє рішення бажанням припинити кулуарні переговори щодо висунення єдиного кандидата від опозиції на виборах без урахування думки киян.

За словами Катеринчука, ймовірна відмова лідера партії "Удар" Віталія Кличка висувати свою кандидатуру на цей пост змушує опозицію визначитися з іншим кандидатом. Також він заявив, що в ході переговорів опозиційні лідери зупинилися на кандидатурі позафракційного нардепа Петра Порошенка.

Як відомо, від Партії регіонів на виборах мера планує балотуватися чинний голова КМДА Олександр Попов, "Свобода" пропонує опозиції підтримати кандидатуру Андрія Іллєнка, також єдиним кандидатом від опозиції може бути висунутий Віталій Кличко.
Крім того про можливу участь у виборах від опозиції заявляв позафракційний нардеп Петро Порошенко та Олег Ляшко.

Читайте також: Конституційний суд розпочав розгляд справи про вибори в Києві.