ua en ru

У Миколаївській області поліція вилучила арсенал зброї

У Миколаївській області поліція вилучила арсенал зброї Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Розпочато кримінальне провадження

У Миколаївській області у ході відпрацювання оперативно-профілактичної операції "Зброя та вибухівка" минулої доби поліція вилучила арсенал зброї. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Так, отримавши оперативну інформацію про те, що мешканець одного з сіл району зберігає у своїх домоволодіннях бойові набої, які він привіз із зони проведення антитерористичної операції, поліцейські Снігурівського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області провели санкціонований обшук.

"У одній з кімнат будинку правоохоронці виявили та вилучили предмет схожий на багнет-ніж армійського зразку, а з нежилого приміщення, що знаходиться у його користуванні, у військовому рюкзаку та у сейфі, – два корпуси гранат РГД-5, один корпус гранати Ф-1, вогнепровідний шнур довжиною 193 см, тротилову шашку 200 г, чотири капсуль-детонатори, два підривачі типу УЗРГМ, один підривач типу УЗРГМ-2, три кільця з чекою, дві прижимні скоби, накольний пристрій, частину ВОГ-17, 8 гільз калібру 5,45 мм, гільзу з кулею калібру 7,62 мм, кулю калібру 12,7 мм, гільзу бронзову, гільзу бронзову з кулею", - сказано у повідомленні.

altaltalt

Фото: арсенал зброї

Зараз боєприпаси направлені на дослідження до Миколаївського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, після висновків якого буде прийнято рішення про остаточну кваліфікацію вказаних подій.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами). Вживаються заходи щодо встановлення місця знаходження власника озброєння.

Нагадаємо, у Лиманському районі Одеської області поліцейські виявили у громадянина арсенал зброї.