ua en ru

Миколаївський МТП запропонує Бельгії участь у створенні ліхтеровочного терміналу.

У рамках міжнародного співробітництва Миколаївській обл. і провінції Східна Фландрія (Королівство Бельгія) Миколаївський морський торговельний порт (МТП) запропонує бельгійської стороні проект створення Ліхтеровочного морського терміналу Бузько-Дніпровського басейну, повідомляє прес-служба Миколаївської облдержадміністрації.
Сьогодні судна типу Panamax, що перевозять основні вантажі для регіону - боксити, залізорудну сировину, вугілля, зерно і мінеральні добрива, через відсутність біля портових причалів необхідних глибин 14,5 м. змушені розвантажуватися і дозавантажуватися на рейді. Як вважають у комітеті економічних реформ при Миколаївській ОДА, створення Ліхтеровочного морського терміналу істотно знизить вартість і терміни цих робіт, і приведе до збільшення вантажообігу портів і терміналів у Миколаївській обл. до 20 млн т на рік.
До реалізації проекту планується залучити з бельгійської сторони - Гентський університет і порт Гент, з української сторони - Національний університет суднобудування ім. Адмірала Макарова та ДП "Миколаївський морський торговельний порт".