ua en ru

Миколаївський завод "Укроборонпрому" оскаржить у суді продаж землі за борги по зарплаті

Миколаївський завод "Укроборонпрому" оскаржить у суді продаж землі за борги по зарплаті Ілюстративне фото: "Миколаївський суднобудівний завод" (facebook.com-vorona.timur)

У Миколаєві землю заводу "Укроборонпрому" продають за борги з виплати зарплати

В "Укроборонпромі" заявили, що торги з метою реалізації майна ДП "Миколаївський суднобудівний завод", які були оголошені Державною виконавчою службою, не відповідають вимогам законодавства, ДП оскаржить в суді продаж землі за борги по зарплаті. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"У відповідності з постановою Кабінету міністрів України №83 від 04.03.2015 року, ДП "Миколаївський суднобудівний завод" включено до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. В цей же час, у відповідності з положеннями законів України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" та "Про управління об'єктами державної власності", майно підприємства, яке не підлягає приватизації, не може бути відчужене або вилучене без проведення спеціальних юридичних процедур", - йдеться в повідомленні

У зв'язку з цим ДП "Миколаївський суднобудівний завод" звернулося до Військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України з проханням захисту інтересів держави. Зараз з боку ДП готуються документи для звернення до суду з метою визнання дій Державної виконавчої служби України неправомірними, з метою недопущення відчуження майна.

Нагадаємо, будівлі і землю "Миколаївський суднобудівний завод" продають за заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам заводу.