ua en ru

Над Миколаєвом та областю смог. Що показали заміри

Над Миколаєвом та областю смог. Що показали заміри Фото: задимлення в Миколаєві (t.me/newspn)
Автор: Юлия Бойко

Сьогодні, 22 серпня 2022 року, Миколаїв і місцями область затягнуло смогом. Але причин для занепокоєння немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook обласного управління ДСНС та місцеві ЗМІ.

Сьогодні вдень жителі Миколаєва масово скаржаться через незрозумілу димову завісу над містом. Зокрема, вони налякані і переживають з приводу безпеки. Але група радіаційного, хімічного і біологічного захисту провела заміри якості повітря в Миколаєві.

"Радіаційний фон в межах норми, небезпечних хімічних речовин в повітрі не виявлено", - зазначили в ДСНС.

Фото: у Миколаєві не виявили небезпечних речовин в повітрі (facebook.com/DSNSMYKOL)

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, задимленість також спостерігається місцями в інших частинах Миколаївської області. Офіційно про причини поки нічого невідомо. Сьогодні вранці в Херсонській області і вдень в Миколаївській області з'явилися смог і туман, за іншою версією - пилова буря.

Оновлено від 18:00

У ДСНС уточнили, що імла у повітрі обумовлена перенесенням пилових частинок з Каспійської низовини та інших азіатських регіонів.

"Супутникова інформація підтверджує локалізацію та переміщення пилу саме в наш регіон. За синоптичними розрахунками, на покращення ситуації, очищення повітря можна розраховувати лише завтра ввечері", - йдеться у повідомленні.

Людям із захворюваннями органів дихання та алергічними реакціями радять не перебувати на вулиці та частіше робити вологе прибирання вдома.