ua en ru

У Миколаєві поліція виявила два факти незаконного зберігання зброї

У Миколаєві поліція виявила два факти незаконного зберігання зброї Фото: Нацполіція (president gov.ua

Боєприпаси вилучені, їх власники затримані в порядку ст. 208 КПК України

У Миколаєві співробітники Національної поліції України під час санкціонованих обшуків домоволодінь 26-ти та 23-річних жителів міста вилучили два корпуси гранат РГН і Ф-1 і два детонатори типу УДО і УЗРГМ. Про це повідомляє Нацполіція у Миколаївській обл. на своїй сторінці в Facebook.

"У ході розслідування кримінальних проваджень працівниками Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області була отримана інформація, що двоє жителів району 26-ти та 23-х років зберігають на території приватних домоволодінь по вул. Залізничне селище бойові гранати", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, на присадибній ділянці домоволодіння 26-річного жителя Миколаєва поліцейські виявили два горщики з рослинами ззовні схожих на коноплю та саморобний пристрій для її застосування.

Правоохоронці Заводського району затримали чоловіків, які за місцем свого мешкання незаконно зберігали боєприпаси (ФОТО...

Опубліковано Поліція Миколаївської області 13 листопад 2017 р.

Як повідомив сам власник будинку, зазначені предмети він нібито забрав з будинку свого нетверезого товариша, щоб він у такому стані не накоїв і про те, звідки той отримав боєприпаси, не знає. А наркорослини він вирощував виключно для власного споживання.

У ході обшуку будинку 23-річного чоловіка в одній з кімнат працівники поліції знайшли корпус гранати Ф-1 і запобіжник типу УЗРГМ, які він незаконно зберігав у шафі на полиці.

"На запитання правоохоронців про походження вибухонебезпечних предметів, чоловік зізнався, що нещодавно повернувся із зони проведення антитерористичної операції, а гранату привіз нібито в якості сувеніра. Все вилучене направлено на проведення відповідних досліджень в Миколаївський науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС України", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що на даний момент боєприпаси вилучені, їх власники затримані в порядку ст. 208 КПК України. Крім цього, слідчим відділенням розпочато кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами".

У Миколаєві поліція виявила два факти незаконного зберігання зброїУ Миколаєві поліція виявила два факти незаконного зберігання зброїУ Миколаєві поліція виявила два факти незаконного зберігання зброї

Нагадаємо, у Донецькій області 12 листопада виявили три факти незаконного зберігання зброї жителями міст Покровськ, Селідове та прифронтової Авдіївки.