ua en ru

У Донецькій області правоохоронці вилучили зброю і боєприпаси

У Донецькій області правоохоронці вилучили зброю і боєприпаси Фото: зброя (Facebook/ГУ НП в Донецькій області)

Правопорушникам загрожує до 7 років позбавлення волі

У Донецькій області 12 листопада виявили три факти незаконного зберігання зброї мешканцями міст Покровськ, Селидове і прифронтової Авдіївки. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Правоохоронці вилучили з незаконного обігу 2 гранати РГД-5 і понад 150 набоїв до автоматичної зброї різного калібру.

У Покровську для перевірки документів поліцейські зупинили автомобіль "Опель кадет", у якому під час огляду виявили гранату РГД-5. Власник боєприпасу, 21-річний водій, пояснив, що знайшов її і залишив собі в якості сувеніра.

Таку ж гранату і 145 набоїв до автомату Калашникова калібру 5.45 мм знайшли під час проведення санкціонованого обшуку у 32-річного мешканця Селидового. Власник заборонених предметів розповів, що декілька днів тому знайшов ці боєприпаси неподалік від свого дому, забрав собі і "просто забув про них".

В Авдіївці 61-річний місцевий житель зізнався, що нещодавно на сміттєзвалищі знайшов набої калібру 7,62 мм і вирішив їх закопати, "щоб вони не змогли потрапити до рук злочинців".

Усі небезпечні предмети направили на експертизу. Відносно правопорушників відкрили кримінальні провадження - їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Дві гранати РГД-5 та більше 150 набоїв –результат боротьби з незаконним обігом зброї у Покровській оперативній зоні мину...

Опубліковано Головне Управління Національної поліції в Донецькій області 13 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 10 листопада поліція знайшла зброю та боєприпаси в будинку жителя Київської області. Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські разом з вибухотехніками виявили гранату РГД-5, уніфікований запал дистанційної дії та 20 набоїв різного калібру.