ua en ru

Ніякої "прокладки" між "Нафтогазом" і "Газпромом" не існує, - Макеєнко

Нардеп від фракції Партії регіонів, голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко запевняє, що ніякої фірми-прокладки між компаніями "Нафтогаз України" і "Газпромом" не існує у відповідності з підписаними договорами. Про це він заявив журналістам в кулуарах ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Так на питання журналістів про те, чи вигідний для України підписаний договір і чи існує фірма-прокладка між згаданими компаніями, Макеєнко відповів: "Вам віце-прем'єр вчора показав додатковий договір між "Нафтогазом" і "Газпромом" і він чітко сказав і показав доповнення до договору... "Прокладок" немає, і не шукайте чорну кішку в кімнаті, де її немає", - сказав нардеп.

Він також зазначив, що Росія пішла на підписання цього договору, оскільки прекрасно розуміла, що колишня ціна на газ для України була завищеною.

"Цей договір був підписаний з Юлією Тимошенко за розрахунки ЄЕСУ. Ви це прекрасно розумієте, і там були зараховані борги ЄЕСУ перед російським "Газпромом", тому таку ціну підняли, а там борги списали", - додав парламентарій.