ua en ru

Ніяких консультацій з опозицією з приводу декриміналізації 365 ст. КК не ведеться, - Єфремов

На даний момент ніяких серйозних консультацій щодо декриміналізації статті, за якою засудили Тимошенко, не ведеться. Про це під час брифінгу у Верховній Раді України заявив глава парламентської фракції партії Регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-України.

"Ніяких серйозних консультацій з опозицією з приводу їх пропозицій не ведеться, тому що цих пропозицій просто немає", - заявив Єфремов.
Відповідаючи на питання про те, чи не пропонує опозиція вилучити з Кримінального кодексу 365 статей Єфремов відповів, що такі пропозиції надходять, проте вони супроводжуються критикою на адресу регіоналів "перша (критика), що це виявляється ми готуємо самі для себе і ми ліквідуємо цю статтю , що б надалі вона не використовувалася проти нас, з чим ми погодитися не можемо. І ми не наполягаємо щоб цю статтю декриміналізувати. І друга складова: уявіть, що люди скажу, що якщо для народу закон існує, а якщо трапляються якісь то керівники, то це відразу переведеться в політичну площину і тут закону не існує, а якщо він існує, то його просто скасувати. Ми на таке піти не можемо ", - сказав Єфремов.
У свою чергу народний депутат з фракції БЮТ Сергій Міщенко, зазначив, що дискусія з регіоналами на дану тему ведеться постійно. "Зрозуміло, що вони не готові до цю бо чекають на команду з верху, поки команда не надійде не Єфремов не ПР не владна коаліція не в змозі прийняти якесь рішення ... Але що стосується того що дискусія не ведеться - вона ведеться", - сказав Міщенко.