ua en ru

У Нігерії повідомили про викрадення українця з судна MV Glarus

У Нігерії повідомили про викрадення українця з судна MV Glarus Фото: судно Glarus (shipspotting.com)

Серед 12 викрадених членів екіпажу MV Glarus є громадянин України

Серед викрадених біля берегів Нігерії членів екіпажу швейцарського корабля MV Glarus є громадянин України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що нігерійські пірати викрали частину команди швейцарського корабля MV Glarus, до якої входили громадяни Філіппін, Словенії, України, Румунії, Хорватії та Боснії. Як уточнили в Нігерійському агентстві морського управління і безпеки (NIMASA), семеро з 12 членів екіпажу є філіппінцями, також пірати викрали по одному представнику інших вищеназваних країн.

У той же час в українських дипломатичних установах про викрадення моряків поки нічого не повідомляється.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Нігерії пірати викрали 12 членів екіпажу швейцарського судна. Корабель MV Glarus, який перевозив пшеницю, вийшов з Лагоса і прямував у південний нігерійський порт Харкорт. На південному заході від острова Бонні судно взяли на абордаж пірати, викравши 12 з 19 членів екіпажу.

У квітні 2018 року пірати викрали 12 членів екіпажу нідерландського вантажного корабля FWN Rapide. Судно з 14 членами екіпажу на борту проходило між Ганою і нігерійським Порт-Гаркотом, коли пірати захопили його.