ua en ru

В Африці пірати викрали 12 моряків нідерландського вантажного корабля

В Африці пірати викрали 12 моряків нідерландського вантажного корабля Фото: судно FWN Rapide (www.rtvnoord.nl maakt gebruik van cookies)

Доля заручників поки невідома

В Африці пірати викрали 12 членів екіпажу нідерландської вантажного корабля FWN Rapide. Про це повідомляє RTV Noord з посиланням на представника компанії Кора Радингса.

"На минулих вихідних африканські пірати викрали 12 членів екіпажу вантажного корабля FWN Rapide судноплавної компанії ForestWave з міста Гронінген (Нідерланди)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, судно з 14 членами екіпажу на борту проходило між Ганою і нігерійським Порт-Гаркот, коли пірати захопили його і відвезли заручників.

Про їхню долю поки нічого невідомо. За інформацією представника компанії, всі члени екіпажу не є громадянами Нідерландів.

Нагадаємо, у листопаді минулого року німецька судноплавна компанія Peter Döhle Schiffahrts-KG заявила про звільнення шістьох своїх моряків, захоплених у полон піратами біля нігерійського узбережжя.

Представник компанії-судновласника не став уточнювати умови, на яких пірати відпустили моряків, і точної дати повернення. За даними Міжнародного морського бюро, всього за дев'ять місяців 2017 року в міжнародних водах були зафіксовані 121 випадок піратства і збройних пограбувань. У Бюро також додали, що Гвінейська затока, де скоєно напад на німецький корабель, з-за дій піратів вважається особливо небезпечною.