ua en ru

У Нігерії з полону "Боко Харам" втекли понад 700 осіб

У Нігерії з полону "Боко Харам" втекли понад 700 осіб Фото: "Боко Харам"

Втікачам полоненим було надано притулок

Понад 700 осіб, викрадених ісламістами "Боко Харам", втекли з полону на північному сході країни. Про це повідомляє "Голос Америки", посилаючись на військових Нігерії.

Втікачем полоненим було надано притулок на військовому об'єкті в північно-східному місті Монгуно в штаті Борно, заявив представник армії, полковник Тімоті Антіга.

При цьому він не сказав, коли саме бранці повтікали і чи знаходяться вони досі під захистом військових. Підтвердження заявам військових поки немає.

Також Антіга заявив, що серед викрадених є чоловіки, жінки і діти. Він додав, що більшість з утримуваних були змушені працювати фермерами у джихадистів на різних островах на озері Чад. Окрім цього, додав він, військові стежать за швидкими бранцями, щоб впевнитись, що серед них немає бойовиків.

Втеча полонених була пов'язана з недавньою операцією збройних сил проти бойовиків, що отримала назву "Глибокий удар 2". Антігі сказав, що операція була спрямована на "знищення інфраструктури та логістики "Боко Харам", таких як центри зв'язку, польових заводів, обладнання для виготовлення бомб, транспортних засобів та інших елементів, необхідних для ведення діяльності".

Видання також повідомляє, що за вісім років з початку боротьби з "Боко Харам" в Нігерії загинуло 20 тис. людей і ще 2,6 млн осіб стали біженцями. В останні місяці з боку джихадистів почастішали напади на військові і цивільні об'єкти.

Нагадаємо, Нігерія виділила один млрд доларів на боротьбу проти бойовиків терористичної організації "Боко Харам".