ua en ru

Нідерланди посилять співпрацю з Україною у біоенергетичному секторі

Нідерланди посилять співпрацю з Україною у біоенергетичному секторі Фото: Сергій Савчук (kmu.gov.ua)

Сторони домовилися визначити конкретні напрями співпраці країн у біоенергетиці

Нідерланди мають намір посилити співпрацю з Україною у біоенергетичному секторі. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Зазначено, що 1 вересня голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів переговори з представниками Посольства Нідерландів в Україні та публічно-приватного партнерства у відновлюваній енергетиці "Partners for International Business" (PIB), що включає низку компаній, ціль яких - впроваджувати спільно з українським бізнесом біоенергетичні проекти.

Як повідомляється, програму PIB представляють п’ять потужних голландських компаній.

Як запевнив Савчук, для роботи іноземних інвесторів в Україні прийнято сприятливе регуляторне поле, ліквідовано чимало перепон. Серед основних змін - високі "зелені" тарифи, що розраховуються в євро, та надбавка до них за використання українського обладнання; можливість укладання довгострокових договорів на купівлю-продаж електроенергії за "зеленим" тарифом. Якщо говорити про виробництво тепла з альтернативних джерел, то для інвесторів на законодавчому рівні запроваджено стимулюючий тариф.

За підсумками зустрічі сторони домовилися визначити конкретні напрями співпраці України та Нідерландів у біоенергетиці. Також представники посольства запросили Савчука продовжити обговорення цих питань 18 вересня на Міжнародній конференції "Енергія з біомаси" та 19 вересня на Нідерландсько-українському форумі "Ринок біопалива в Україні: крок назустріч енергетичній незалежності" у Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США планують інвестувати в проекти вітрової енергетики в Україні близько 400 млн доларів.