ua en ru

Нідерланди обіцяють технічну допомогу в розвитку та реконструкції інфраструктури річки Дніпро

Нідерланди обіцяють технічну допомогу в розвитку та реконструкції інфраструктури річки Дніпро Фото: посол Нідерландів в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер (Nederland wereldwijd)

Нідерланди можуть запропонувати днопоглиблювальні роботи або ж систему управління портами

Нідерланди обіцяють технічну допомогу в розвитку та реконструкції інфраструктури річки Дніпро. Про це заявив посол Нідерландів в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер в інтерв'ю Delo.ua.

"Необхідно законодавчо закріпити умови, що визначають роботу ВВП, а також портів, включаючи закон про концесію. Як тільки стануть зрозумілі основні принципи, що визначають роботу галузі, прийде і наш приватний бізнес", - заявив він.

Разом з тим, посол зазначив, що на даний момент є голландські консалтингові та інжинірингові компанії, які з технічної точки зору визначають, що потрібно поміняти на Дніпрі для збільшення його інвестиційної привабливості. Він також зазначив, що при цьому будівельні роботи можуть проводитися компаніями з інших країн, все залежить від результатів тендерів.

"Нідерланди можуть запропонувати, наприклад, днопоглиблювальні роботи, або ж систему управління портами. У Нідерландах річка функціонує за законами вільних ринкових відносин, і політичні ігри тут ні до чого. Визначальна роль за ціною та якістю", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку спільно з Європейським інвестиційним банком профінансують заходи щодо розвитку та реконструкції інфраструктури річки Дніпро.