ua en ru

Нідерланди хочуть створити міжнародний трибунал у справі про катастрофу Boeing

Нідерланди хочуть створити міжнародний трибунал у справі про катастрофу Boeing Фото: Boeing

У Нідерландах хочуть з допомогою трибуналу чинити тиск на Росію, чия роль у розслідуванні є вирішальною

Нідерланди виступають за створення міжнародного трибуналу для судового переслідування тих, хто підозрюється в причетності до краху малазійського Boeing на Донбасі в липні 2014 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела в високопоставлених урядових колах.

За словами джерела, в Нідерландах усвідомлюють, що шанси на успішне розслідування невеликі, але сподіваються на створення інстанції на зразок Міжнародного суду ООН, щоб чинити тиск на Росію, чия роль в цьому процесі є вирішальною.

Створений трибунал повинен буде діяти за підтримки Ради безпеки ООН після того, як буде завершено міжнародне розслідування причин катастрофи літака будуть названі імена підозрюваних.

Boeing-777 малайзійських авіаліній " розбився в районі села Грабово Донецької области17 липня 2014 року. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Нагадаємо, 16 червня на Донбасі стартувала нова місія з розслідування причин катастрофи в Донецькій області малайзійського лайнера, який летів рейсом МН-17 з Амстердама в Куала-Лумпур.