ua en ru

Нідерланди довели причетність бойовиків до краху Boeing на Донбасі, - CNN

Нідерланди довели причетність бойовиків до краху Boeing на Донбасі, - CNN Фото: крах Boeing на Донбасі

Остаточний звіт буде опубліковано в першій половині жовтня 2015 р.

Нідерландські експерти, що займаються розслідуванням аварії Boeing на Донбасі, знайшли свідчення, які вказують на причетність до аварії проросійських бойовиків. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, ознайомлені зі змістом попередньої доповіді.

"Голландські дослідники аварії мають свідоцтва, які вказують на проросійських бойовиків, які відповідальні за крах MH-17", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, за словами одного джерела, близького до розслідування, в доповіді вказано тип використовуваної ракети, якою був збитий Boeing MH-17 і траєкторія руху ракети.

Також у доповіді частину провини покладають на "Малайзійські авіалінії", оскільки компанія не припинила польоти над Донбасом.

Як повідомляється, очікується, що остаточний звіт буде опубліковано в першій половині жовтня 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нідерланди визначили "безпосередніх виконавців і замовників" аварії Boeing.

В кінці червня 2015 р. Нідерланди виступили з ідеєю створення міжнародного трибуналу для судового переслідування тих, хто підозрюється в причетності до краху малазійського Boeing. За задумом ініціаторів, трибунал повинен стати інстанцією зразок Міжнародного суду ООН, а його головна мета - чинити тиск на Росію, чия роль у процесі розслідування є вирішальною.

Створений трибунал повинен буде діяти за підтримки Ради безпеки ООН після того, як буде завершено міжнародне розслідування причин, яких сталася аварія Boeing на Донбасі, і будуть названі імена підозрюваних. При цьому прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте звернувся до Австралії, Бельгії, Малайзії та України з проханням підтримати в ООН ідею створення міжнародного трибуналу.