ua en ru

У Нідерландах вимагають поставити на референдум ратифікацію УА України з ЄС

У Нідерландах вимагають поставити на референдум ратифікацію УА України з ЄС Фото: Активісти повинні зібрати 10 тисяч підписів

Активісти повинні зібрати 10 тисяч підписів до 6 серпня

У Нідерландах група активістів "Комітет громадян Євросоюзу" закликає жителів поставити на референдум питання про ратифікацію угоди про асоціацію України з Євросоюзом (ЄС). Згідно недавно прийнятого в Нідерландах законом, громадяни можуть вимагати організації консультативного референдуму з нещодавно прийнятими законами або угодами, передає BBC.

Як наголошується, щоб зробити це, активісти повинні зібрати 10 тисяч підписів до 6 серпня. В цьому випадку вони зможуть подати попередню заявку на проведення референдуму. Після того, як прийме заявку голландський виборчком, активістам доведеться зібрати ще 300 тисяч підписів протягом 6 тижнів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у розмові з Президентом Росії Володимиром Путіним попросив його, щоб Росія не накладала вето на проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського Boeing на Донбасі.

При цьому Рада Безпеки ООН на засіданні в середу, 29 липня 2015 р., не зміг прийняти проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського авіалайнера Boeing на сході України 17 липня 2014 року. Росія скористалася правом вето, за резолюцію проголосували 11 делегацій, три країни утрималися - це Китай, Ангола і Венесуела.