ua en ru

В жодному документі ЄС не звучить вимога виправдати Тимошенко, - ПР

В жодному політичному документі ЄСне звучить вимога виправдати екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Про це заявила народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Наші європейські колеги вимушені були погодитися з тим, що в 11 країнах - членах ЄС і в чотирьох країнах, які є кандидатами на членство у ЄС, Тимошенко була б покарана за такий злочин. Пому що в європейських країнах немає однакового тлумачення різниці між політичною та кримінальною відповідальністю. І саме тому на сьогодні вимоги деяких європейських політиків, виправдати Тимошенко і сказати, що вона не робила злочину, коли підробила рішення українського уряду - ці вимоги зняті, тому що на сьогодні в жодному політичному документі ЄС не звучить вимога виправдати Тимошенко", - заявила Богословська.

Вона відзначила, українська влада повинна знайти можливість лікування Тимошенко за кордоном. Проте, для того, щоб це зробити, потрібно конституційною більшістю голосів внести зміни в деякі закони.