ua en ru

Ані опозиція, ані Партія регіонів в ВР не підтримають створення фінансової поліції, - нардеп

У ідеї створення фінансової поліції, підпорядкованої Президенту, немає шансу на підтримку в Верховній Раді. Про це заявив перший заступник голови комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль.

«Опозиція не проголосує в жодному разі, оскільки створюється репресивний орган, який буде кинутий на боротьбу не з економічними злочинами, а з опонентами влади. Не знайдеться належної підтримки ініціативи ідеї такої фінансової поліції і в Партії регіонів. По-перше, від ПР постійно голосує лише 175-180 депутатів. По-друге, самим регіоналам не потрібний монстр у вигляді фінполіції. Якщо, скажімо, завтра вони не проголосують за якесь рішення, післязавтра фінансова поліція їх просто порве. Тому під час голосування багато регіоналів або захворіє, або вийде покурити. Голосів не буде. Я також говорив з комуністами. В них теж нема бажання підтримувати фінансову поліцію», - сказав Москаль.

Він констатував, що у «внутрішньо-кланову боротьбу в президентському оточенні» за створення й контроль фінансової поліції втягнуті всі підрозділи, які повинні займатися боротьбою з економічною злочинністю. «Однак тут ніхто не переможе. Поговорять - і на тому все скінчиться», - резюмував нардеп.

Читайте також: Законопроект про фінансову поліції перепишуть, - джерела в АП