ua en ru

Жоден пункт соціального захисту в 2012 р. не буде зменшено порівняно з минулим роком, - Азаров

Жоден пункт соціального захисту в 2012 р. не буде зменшено порівняно з минулим роком. Навпаки, в 2012 р. і далі збільшуватимуться прожитковий мінімум для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення, мінімальна заробітна плата, мінімальна пенсія за віком. Про це прем'єр-министр України Микола Азаров заявив на засіданні Кабміну 5 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.
"Особливо обурює, коли члени уряду вчасно не реагують на вигадки або відверту брехню. Всі свідки, як була запущена цілеспрямована провокація, мовляв, закон про державні гарантії щодо виконання рішень судів скасовує пільги чорнобильцям, афганцям і іншим, і всім відомо, на який протест це підштовхнуло людей. Парканами від цієї проблеми не відгородитися", - сказав Азаров.
За його словами, на сьогоднішній день ті члени праительства, які відповідають за соціальну політику, провели переговори з організаціями чорнобильців, і Азаров від імені Кабміну підписав меморандум про спільну роботу з удосконалення захисту соціально незахищених верств населення.
"Люди почули і переконалися, що жоден пункт соціального захисту не буде зменшено порівняно з минулим роком. Навпаки, в 2012 р. буде збільшуватися і надалі прожитковий мінімум для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення, мінімальна заробітна плата, мінімальна пенсія за віком. Те ж стосується збільшення чорнобильських пенсій, медичного обслуговування, обслуговування та забезпечення інвалідів протезами тощо", - підкреслив прем'єр-міністр.
За його словами, надалі всі проблемні питання будуть вирішуватися в рамках консультаційної ради представниками громадських організацій. "Тобто, у найскладніших ситуаціях, завдяки відвертому діалогу, уряд знаходить компроміс. Чому ж це треба доводити до протесту? Уряд має бути єдиною командою, солідарної командою, і ніяк інакше, але в команді є персональна відповідальність, і той, хто це не розуміє, може скласти повноваження. І це буде чесно", - відзначив прем'єр-міністр.
Він також висловив упевненість, що чесним діалог повинен бути з обох сторін.