ua en ru

В НФ очікують до п'ятниці результатів перевірки ГПУ про Шевченка і літаку Онищенко, - нардеп

В НФ очікують до п'ятниці результатів перевірки ГПУ про Шевченка і літаку Онищенко, - нардеп Фото: Ігор Шевченко

У Народному фронті вважають достатнім для перевірки заява двох фракцій в Раді

У "Народному фронті" у п'ятницю очікують отримати результати перевірки Генеральної прокуратури України (ГПУ) фактів користування міністром екології та природних ресурсів Ігорем Шевченко приватним літаком народного депутата, члена депутатської групи "Воля народу" Олександра Онищенка. Про це в коментарі кореспонденту РБК-Україна повідомив народний депутат України, член фракції "Народний фронт" Остап Семерак.

"Я вважаю, достатньо (для ініціювання перевірки на корупційну складову, - ред.) заяви з трибуни Верховної Ради. Це була заява двох фракцій (Радикальної партії і "Народного фронту",- ред.)... Цей виступ є достатнім для перевірки правоохоронними органами. Якщо правоохоронні органи у визначений строк, а термін, якщо я не помиляюся, протягом трьох днів, цього не зроблять, це вже буде інше питання до Генерального прокурора, у відділ боротьби з корупцією Служби безпеки України, створеного Антикорупційного бюро",- розповів він.

Разом з тим, в "Народному фронті" чекають, що результати перевірки Шевченка будуть презентовані в парламенті під час години запитань до уряду в п'ятницю, 19 червня.

"Я підозрюю, що буквально в п'ятницю на заслуховування уряду ми мали б отримати відповіді",- додав Семерак.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко сьогодні з трибуни Верховної Ради України заявив, що міністр екології Шевченка 8 червня 2015 р. повернувся з Ніцци приватним літаком народного депутата Олександра Онищенка.