ua en ru

Незапровадження запобіжних заходів до РФ судом у Гаазі - проблема не доказів, а наміру, - Зеркаль

Незапровадження запобіжних заходів до РФ судом у Гаазі - проблема не доказів, а наміру, - Зеркаль Фото: Олена Зеркаль прокоментувала аргумент суду ООН у Гаазі про брак доказів

Заступник глави МЗС прокоментувала аргумент суду ООН у Гаазі щодо браку доказів

Аргумент суду ООН у Гаазі про те, що їм забракло доказів для введення запобіжних заходів щодо РФ у частині фінансування тероризму - це проблема з питань наміру. Так прокоментувала рішення суду глава української делегації, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, передає "5 канал".

"Там не проблема самих доказів, проблема з питань наміру. Тобто вони не побачили необхідності застосування тимчасових заходів у зв'язку з тим, наприклад, що катастрофа з "Боїнгом" сталася два роки тому і що зараз немає жодних причин і доказів того, що є нагальність застосування тимчасових заходів до фінансування тероризму", - заявила Зеркаль.

Вона додала, що судді у Гаазі застосували формулу, яка полягає в тому, що представники України не довели намір РФ саме фінансувати терористів.

"Саме це і стало причиною ухвалення рішення про незастосування цих тимчасових заходів", - підсумувала заступник міністра.

Зеркаль наголосила, що важливим для України є те, що Міжнародний суд ООН підтвердив, що Росія є стороною Мінського процесу.

На її думку, усі ухвалені сьогодні рішення в Гаазькому суді свідчать про підтримку України, хоча для Міжнародного суду ООН "було важким завданням винести рішення саме на користь України".

Нагадаємо, у середу, 19 квітня, Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй в Гаазі опублікував повний текст рішення у справі України проти Російської Федерації.