ua en ru

Невиконання рішення Міжнародного суду ООН погрожує санкціями, - Порошенко

Невиконання рішення Міжнародного суду ООН погрожує санкціями, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Рішення суду не вимагає голосувань Генасамблеї або Радбезу ООН

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення Міжнародного суду ООН має пряму дію і за його невиконання будуть передбачені санкції. Про це повідомляє прес-служба президента.

"На моє переконання, також унікальність цієї ситуації і в тому, що коли буде прийнято рішення Міжнародного суду ООН, вона не вимагає ніякого додаткового голосування - ні Генеральної асамблеї ООН, ні Ради безпеки ООН", - заявив Порошенко.

За його словами, це - рішення прямої дії: воно повинно виконуватися будь-якою державою-членом ООН і за невиконання зазначеного рішення будуть передбачені санкції, які "боляче вдарять по будь-якій державі, щонаважиться ігнорувати дане рішення".

Порошенко підкреслив, що в даний момент необхідно якнайкраще представити у суді позицію держави Україна і визначити державу-агресора.

"Вперше, і ключове слово тут - вперше був застосований механізм Міжнародного суду для де-факто притягнення до відповідальності агресора, держави, що фінансує тероризм. І саме за порушення Конвенції ми поставили питання про притягнення до відповідальності", - резюмував президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Петра Порошенка, що Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання мінських домовленостей.