ua en ru

Невигідні умови "газових контрактів" 2009 р. пов'язані з боргом ЄЕСУ перед Росією, - Єхануров

Невигідні умови "газових контрактів" 2009 р. пов'язані з боргом ЄЕСУперед Росією. Таку думку висловив екс-міністр оборони України Юрій Єхануров, виступаючи як свідок у справі екс-прем'єра Юлія Тимошенко в Печерському райсуді Києва, передає кореспондент РБК-Україна.
Він підтвердив, що НАК "Нафтогаз Україна" не має повноважень самостійно приймати рішення про підписання газових контрактів, тільки з відповідними директивами уряду.
За його словами, на засіданні Кабінет міністрів України 19 січня 2009 р. Колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов зняв питання про затвердження директив, оскільки на засіданні не було достатньої кількості членів уряду для прийняття рішення. Таким чином, на засіданні Кабміну директиви затверджені не були.
Зазначимо, промислово-фінансову корпорацію "Єдині енергетичні системи України" ("ЄЕСУ"), яка займалася поставками природного газу, в 1995-96 рр. очолювала Тимошенко.

Суд на місці ухвалив зробити перерву в допиті свідка для оприлюднення матеріалів справи, зокрема, частини стенограми засідання уряду 19 січня 2009 р.