ua en ru

Нетаньяху: Ізраїль має намір строго дотримуватися мирного договору з Єгиптом

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху сподівається на "благополучний результат інциденту" в посольстві Ізраїлю в Каїрі. За його словами, офіційний Єрусалим має намір строго дотримуватися мирного договору з Єгиптом.

Глава ізраїльського уряду також зазначив, що влада Єгипту засудила напад на дипломатичне відомство, передає ізраїльський "Сьомий канал". Нетаньяху подякував єгипетським військовослужбовцям за "втручання, що попередило катастрофічні наслідки".

Нетаньяху знову відзначив, що Ізраїль чинить правильно, високо ставлячи необхідність забезпечити безпеку країни в процесі будь-яких переговорів про врегулювання конфліктів в регіоні.

Нагадаємо, напередодні натовп єгиптян зламав стіну огородження посольства Ізраїлю і прорвався на перший поверх будівлі. Поліція не дала погромникам проникнути на інші поверхи посольства. В результаті нічних подій було вбито три людини, більше тисячі, у тому числі працівники МВС, отримали поранення. Кількох учасників погрому поліція затримала.

США і Ізраїль засудили атаку на посольство Ізраїлю в Каїрі. Помічник Нетаньяху назвав штурм дипмісії "кричущим порушенням міжнародних норм", але висловив надію на швидке відновлення відносин Ізраїлю та Єгипту.