ua en ru

Немає необхідності проводити закрите засідання Ради, - Рибак

Наразі немає необхідності проводити закрите засідання Верховної Ради України. Про це сьогодні перед початком засідання загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаємо Україну" заявив спікер українського парламенту Володимир Рибак, передає прес-служба ВР.

"Від кого закриватися?" - запитав він, підкресливши, що, навпаки, треба у відкритому режимі, за участю преси і представників усіх фракцій, вислухати кожну сторону, почути один одного.

Рибак зауважив, що у багатьох країнах бувають подібні кризи, але вихід з них знаходять через дискусії. "Маємо і ми вести таку дискусію, починаючи з цього круглого столу", - сказав спікер парламенту.

Водночас Рибак повідомив, що у понеділок відбудеться засідання погоджувальної ради, де він також хоче почути представників усіх фракцій. За його словами, на пленарному засіданні у вівторок необхідно надати слово не лише лідерам фракцій, а й усім іншим народним депутатам, які захочуть озвучити свої позиції і думки щодо нинішньої ситуації в державі.

Рибак нагадав, що наступний пленарний тиждень - останній у нинішньому році, і Верховна Рада повинна працювати. "Це головний політичний майданчик, де можуть бути висловлені думки, позиції усіх сторін і прийнято те чи інше рішення", - наголосив він.

Нагадаємо, вчора народний депутат від Партії регіонів, голова регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко заявив, що ВР слід провести позачергове засідання в закритому режимі, на яке не будуть допущені представники ЗМІ, помічники нардепів чи іноземні чиновники.