ua en ru

Nestle в поточному році не планує придбань нових підприємств в Україні.

Nestle в поточному році не планує придбань нових підприємств в Україні. Про це повідомила в ході щорічного форуму Адама Сміта "Агробізнес України" глава відділу закупівель Nestle в Україні і Молдові Вікторія Яценко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами голови відділу закупівель компанії, цього року Nestle придбала в Україні компанію "Техноком", що виробляє продукцію під торговою маркою "Мівіна". Вона нагадала, що до цього останньою покупкою було придбання 7 років тому компанії "Торчин продукт", а до цього в 2000 р. була придбана компанія "Світоч". В.Яценко відзначила, що на даний момент компанія зосередиться на розвитку своїх підприємств в Україні, і що покупка нових підприємств можлива лише в довгостроковій перспективі. Також В.Яценко повідомила, що компанія змогла утримати рівень цін на свою продукцію завдяки політиці імпорту овочів. Так, якщо в 2007 р. імпорт овочів склав 38%, а локальної продукції - 62%, то в 2009 р. імпорт було знижено до 30%, а локальна продукція збільшена до 70%.
"На жаль, якість українських овочів залишає бажати кращого. Це не дозволяє нам збільшити закупівлю у місцевих виробників, тому ми перебуваємо в активному пошуку тих підприємств, які зможуть запропонувати нам якісну продукцію", - підсумувала В.Яценко.